fredag 26 april 2013

Trä och naglar


Just nu täljer jag för fullt och jag har börjat på att fintälja mina knoppar och jag blir ganska nöjd med dem faktiskt och nästa vecka ska jag börja måla dem till dess får jag fortsätta och måla mina naglar


Under tiden jag täljer knoppar täljer Ulrika på sin pall. 


Veronika täljer hon också och är precis klar med smörkniven, lagom till fikat.


tisdag 16 april 2013

Eddie Izzard och middag


Igår hade jag en fantastisk kväll. Jag, Calle och Marie skulle gå på Eddie Izzard's show force majeure. Men innan det åt vi på Pinchos, det är en app-restaurang där man beställer mat och dryck genom telefonen och sedan hämtar maten själv. Det var fantastiskt!
Foto: Marie

Tanken är att man beställer in lite tapas, fast rätterna är inte alla så tapasiga. Tex här har vi en mini burgare, en mini plankstek och lite dumplings, i hörnet kan man även skymta en mojhito. Allt var fantastiskt gott! Om ni har möjlighet att gå dit någon gång rekommenderar jag verkligen det och om man inte har en smartphone så kan man alltid låna en av restaurangen.

När vi var klara var den bara att promenera till Scandinavium, det var fantastiskt varmt vårväder så det gjorde man ju gärna, det hade regnat tidigare under dagen så luften var fräsch och vårig.

Vi fick rätt bra platser inte på parkett men rätt nära scenen ändå, jag har aldrig sett Eddie Izzard live men har gillat honom i evigheter känns det som. Nåt som var helt fantastiskt var att han avslutade med en flirt till hans death star cantina skämt fast denna gång var Gud också med. Det var fantastiskt roligt.

lördag 13 april 2013

Mönsterstickade vantar mönster


Dödergök har gått ut med en tävling om vilken som är ens favorit mönster just nu och mitt favorit mönster är just nu ett jag gjort själv, så därför passar jag på att lägga upp detta här så jag kan länka det till hennes sida.

Jag har inte hunnit sticka dessa än men jag har stickat likadana vantar med ett annat mönster på. Dock vet jag inte om mönstret är lätt att förstå men det hoppas jag i alla fall. Om inte annat får ni gärna kommentera så kan jag förklara eller uppdatera mönstret.

Jag använder Kampes tvåtrådiga och stickor nr 3.
lägg upp 56 maskor och sticka efter diagrammet.


Mönstret är omgjort från ett mönster jag hittat på pinterest.


tisdag 9 april 2013

Täljning, Marieholm projektet.


Jag går ju Ledarskap i slöjd och kulturhantverk på Göteborgsuniversitet och just nu håller vi på med ett väldigt praktiskt projekt, man får välja lite vad man vill göra och jag har valt att öva lite mer på täljning därför täljer jag dagarna i ända och jag täljer knoppar till blompinnar dessa knoppar är nr. 14 och 15 de är för närvarande de snyggaste knopparna jag gjort men de är inte klara än, dels ska de torka och täljas igen och så ska de dessutom målas med linoljefärg. Jag ser farm emot målningen.
Detta är nr 14, den är inspirerad av en växt jag hitta på pinterest

Detta är nr. 15 egentligen hade jag tänkt att detta skulle bli en vallmo frökapsel men när jag täljde dök detta bara upp så jag kan inte låta bli att ha den kvar så. Nagellacksknopp till trädgården.


Jag arbetar bredvid Ulrika som också går samma utbildning och jobbar med samma projekt, men på ett annat sätt. Hon har tidigare gått på Steneby och är ganska bekväm med trä som material och hon gör så himla snygga saker! Ansikten i trä, snidade detaljer och massa coola grejer. Kolla in hennes blogg för att se allt coolt hon gör. Det är väldigt inspirerande att arbeta bredvid någon som är så duktig och så kan man ju försöka snappa upp lite tips på verktyg och täljtekniker när man ändå är igång. Jag har fått låna några av hennes knivar och jag funderar på att skaffa mig det här bladet från helgess.se. 

måndag 8 april 2013

Föreläsningar


Så här kan det se ut på föreläsningarna ibland. Själv har jag kommit in i en stick svacka fast det kan ha att göra med att jag täljer så mycket så när jag är klar på skolan vill jag inte arbeta med händerna, det är en teori i alla fall.

fredag 5 april 2013

Nya lindade hörlurar med lingarn


Igår kväll lindade jag in mina hörlurar igen, de jag hade innan dessa blev det glapp i och de nya jag fick med telefonen har trasslat och varit tråkiga lite för länge men nu är det löst! 

Jag tycker de är så våriga och fina, lite mer färgsprakande än jag brukar ha men jag kunde i alla fall inte låta bli att stoppa in lite svart i dem och dessa blev fantastiska!

Jag har lindat mina hörlurar väldigt länge och 2010 gjorde jag en beskrivning till 365slojd.se så om du vill linda dina egna kan du hitta grunden här och hur du skarvar och sådan härJag funderar på om jag ska göra en ny beskrivning på hur man gör eftersom jag tror jag skulle kunna göra den bättre.
Så här ser jag ut med mina nya fräscha lurar, jag vet inte hur många jag gjort hittills men de är över 15 i alla fall, flera till mig och ett gäng till släkt och vänner

onsdag 3 april 2013

Påsken i Norge 2013

Detta blir ett ganska långt och blid rikt inlägg, jag funderade på att dela upp bilderna på flera inlägg men så tänkte jag att jag vill nog ha dem samlade när jag väl ska hitta dem igen.

Jag, Malin T, Calle och Tekla (Hunden) åkte till Norge måndagen innan påsken. Direkt efter att lektionen slutade så åkte vi iväg.
Tekla skulle envisas med att sitta mellan framsätena, gärna på handbromsen.




Eftersom vi åkte lite sent på måndagen fick vi spendera första natten hos mina släktingar men på tisdagen kunde vi sitta på altanen till Hytta och äta lunch. Just nu var det varmare ute än inne så vi eldar på och aktiverar oss ute så länge.




Prio ett var att skaffa vatten, eftersom källan en bit upp på berget är genomfrusen fick vi skaffa det genom sjön.


 Medan Calle borra och högg isen gjorde Malin en snöigloo



Under snön var isen helt genomskinlig, bara några små luftbubblor. Tekla gillade också isen. 


Isen var närmare en meter tjock så Calle hämtar förstärkning. Bra att springa på snöigt berg med en yxa i handen, fast den yxan är väl så slö att den inte kan göra så stor skada.




Malin och Calle har saker för sig men jag fotograferar och njuter av vårsolen i en trädgårdsstol. Ja och så är jag hundvärmare också.




Lägg märke till Tekla vid Malins sida... Gissa vad hon har i fickan? 




Tekla inspekterar sin nya hund iglo, hon ser ganska nöjd ut tycker jag. 




Dagen efter tog vi oss en tur till andra sidan sjön, eftersom isen var så tjock kunde man nog strosat runt en hel del. Calle fota en del de bilderna kommer nog också upp snart.





Vi hittade de här lite underliga spåren i snön, vi tror att det kan vara lo. Någon som vet? Lo som leker hare eller nåt. 



Här har vi fått upp en skön värme i stugan, kanske lite kyligt men det funkar. Annars kan man ju sätta sig framför kaminen och titta på lågorna ett tag.



Vi var inte bara i stugan, vi åkte till mina släktingar och Tekla tyckte inte om deras hund :/ mycket skeptisk. Vi åkte också och kolla på Heddal stavkyrka. Både jag och Calle har ju sett den miljoner gånger nu men det känns ju onödigt att inte låta besökare få se den när den ändå är så pass nära.




På vägen ner fick Calle och Malin bära ner en kista som jag tänkt kan vara bra att förvara sängkläder i, här får gästerna jobba. De han dock snabbt förbi mig och när jag kom fram till stigen stod kistan ensam, de hade gått för att reka en enklare väg.


Som utbyte lagade jag mat och skötte disken den dagen, här är det paprika, tomat, zucchini och fetaost i ung

Vi han också med att måla lite ägg, är det påsk så är det.
När vi åkte hem tog vi färjan mellan Sanderfjord och Strömstad, det går ungefär jämnt ut i tid och pengar men föraren får en paus och kan sträcka på benen. Är man ute i väldigt god tid kan man också sola lite innan båten kommer.