tisdag 29 april 2014

Examensarbete i sommar väder

Jag är just nu mitt uppe i skrivandet av min kandidatuppsats för ledarskap i slöjd och kulturhantverk men solen skiner och det är super sommarväder ute. Jag skriver om Ungdomar i föreningslivet och försöker hitta goda exempel för hur man kan öka ungdomsengagemanget. Skrivandet går ganska bra..... mellan hår slitandet och suktandet efter att få ligga i solen och slappa.


Idag satt jag i sängen och undrade om Afrodite (= min inneboende) spelade musik med fågelsång men det visade sig vara kärlekskranka fåglar i fruktträden. Dessa två bilder har jag fotat en vecka emellan från vår loftgång.

tisdag 22 april 2014

Pennskrins monster

För ett bra tag sen hittade jag en bild på Pinterest som var så himla fin, det var ett pennskrin som var som en katt med dragkedjan som munnen. Jag kände att jag också ville ha en sån så jag satte mig ner för att sy något liknande. 
När jag väl hade kommit till att jag skulle brodera så kände jag att det inte alls ville vara en katt utan ett litet penn-ätande monster. Så jag broderade dit stora ögon som skela och två små, små näsborrar.
När jag var i gång med broderiet gjorde jag också en kontur runt munnen, skugga kring öronen och lite dekorativa kryss här och var.

Så nu har jag det perfekta pennskrinet lagom till examensarbetet (som just nu är i full gång).

söndag 20 april 2014

Bloggen flyttar

Eller egentligen flyttar bara naglarna hit, till Siljesnaglar. Jag hoppas att jag kan få en bättre struktur om jag delar på naglarna och på resten av livet. Så här kommer  jag skriva om livet, slöjd och vad jag nu kommer få för mig. Jag kommer därför radera alla naglelinlägg eller ändra inlägg för att ta bort nageldelen. Om man saknar några naglar finns dom nu på den nya bloggen

Nya bloggen är alltså Siljesnaglar och kommer bara handla om naglar och nagelrelaterade saker. 
Jag finns på pinterest och där postar jag allt möjligt.
På instagram kan man se alla naglar jag gör, först av alla.