söndag 24 maj 2015

Rengöra missfärgningar i koppar och muggar

För ett tag sedan frågade en vän mig hur jag håller mina tekoppar rena, jag blev lite förvånad då jag aldrig haft problemet med missfärgningar trots att jag dricker mycket, MYCKET te. Så jag har experimenterat lite med muggarna som finns på jobbet dessa är missfärgade med både kaffe och te och denna lösning funkar på båda. 

Viktigt:
Använd disksvamp och använd bara den mjuka sidan.
Den mjuka sidan är bäst för denna typ av fläckar då den kan polera ytan istället för att skrubba den, till skillnad från diskborstar
Använd aldrig den grova sidan det kan skada emaljen i koppen vilket gör att missfärgningarna fastnar lättare och du kommer att behöva skrubba som en galning varje gång du diskar.

Här är en kopp från jobbet som har så mycket missfärgningar att man tror att den aldrig kan bli ren. Även om man lägger denna kopp i blöt i diskhon i flera timmar så blir den ändå inte ren. Tro mig jag har prövat

Om man däremot fyller den med kokande vatten och låter vattnet svalna i koppen händer det grejer. Man kan också brygga te i koppen och diska den direkt när man är klar det funkar dock inte här eftersom missfärgningen är så högt upp i koppen.

När vattnet svalnat häller man ut vattnet och börjar gnugga med disksvampens mjuka sida och diskmedel. Man måste fortfarande ta i en del och om det blir ett gnissling ljud är det bara bättre. Se skillnaden hur rent det blir! 

Sen gnuggar jag över hela koppen så klart


Så här ren blir det! 

fredag 22 maj 2015

Ett års uppehåll


Efter studierna har jag flyttat tillbaka till Västerås, vi har sålt sambons lägenhet, jag har börjat jobba, köpt en ny lägenhet och skaffat en till katt. Det är väl vad som har hänt i runda slängar.

Efter skolan var jag helt slut på att skriva och läsa så jag har inte haft någon lust att skriva något här men nu börjar lusten komma tillbaka både till skapandet och till att skriva.

Jag kommer att börja blogga lite mer nu så får vi se vart vi hamnar. Till dess får ni se bilder på mina katter som kräver uppmärksamhet när jag pysslar.
Patches ska alltid vara där det händer
Nisse förstår inte varför jag blir irriterad