onsdag 7 augusti 2013

Sömn och sovmask


Jag har haft väldigt svårt att sova hos mina föräldrar under sommaren, det är ett väldigt stort fönster i sovrummet och solen lyser in vid 6 tiden. Jag har tidigare haft lite olika sovmasker och de har funkat mer eller mindre bra och den senaste jag hade blev kasserad för att resåren som gick runt huvudet blev för slappt och sen har jag inte gjort någon ny på länge. Jag snubblade dock över en sovmask som hette Daydream, jag blev intresserad först för att den var fin och sen läste jag att de hade kuddar under ögonen för att stänga ute ljuset istället för den där konstiga flärpen som finns på vissa sovmaskar.Jag sydde min av ett mjukt retro-bomullstyg jag hade hemma, inuti masken finns ett tunt lager vadmal för att försäkra mig om att det inte släpper igenom något ljus, det är inte alls varmt och naturfibrerna gör att den blir luftig och andas. 
Jag gjorde små kuddar som jag sydde fast och ligger längs kinderna och gör att ljuset stängs ute helt och hållet, det funkar väldigt bra och eftersom jag syr den själv kan jag anpassa den så den passar mig perfekt. Det här är den bästa sovmasken jag någonsin har provat eller gjort. 


En annan nyhet på sömnfronten är nya öronproppar, jag sover alltid i öronproppar oavsett om jag sover ensam eller med Calle som snarkar lite. Tidigare har jag använt vanliga engångsöronproppar i skumgummi men tyckte att det var dags att uppdatera både ur ekonomisk synvinkel och miljösynpunkt. Jag började med att köpa silikon kuddar som man formar och trycker över örat men de fungerade inte bra för mig, det kändes som jag fick sugpropps känsla av dem. Men efter det köpte jag de här öronpropparna från Happy ears. 
De har sålts på designtorget och på vissa apotek. Jag var mest intresserad av dem på grund av att de har korta skaft så jag kan sova på sidan utan att de trycks in för långt. Nåt jag hade en viss oro över var att de är designade för musik och ska släppa igenom vissa ljus men samtidigt skydda hörseln men jag är van att sova med helt dämpat ljud, men det var inga problem dom dämpar lite mindre än vanliga öronproppar men jag märken inte alls någon av Calles snarkningar och det bästa är att de går att tvätta och användas hur många gånger som helst. 

2 kommentarer:

  1. Vad skönt att se att man inte är ensam som sover med både öronproppar och ögonbindel. Själv sover jag jämt med både och. Det är så skönt att plugga in propparna djupt i öronen när man går och lägger sig och verkligen stänga ute alla störande ljud. Med ögonbindel blir det dessutom helt mörkt. Känns som om man ligger i sin egna lilla värd när man varken ser eller hör nått. Hur skönt som helt. Jag sover så mycket bättre när det är helt tyst och mörkt. Kan verkligen rekommendera alla andra att testa både öronproppar och ögonbindel. Själv sover jag med skumproppar. Köpte en hel kartong med proppar för nått år sedan så jag har så jag klarar mig ett bra tag. Dock kanske man skulle testa de där öronpropparna. Har några liknande från apoteket som jag använder på konserter. Tror de heter musik och simproppar. Dock så de har längre skaft. De fungerar inte att sova med då de sticker ut för mycket. Däremot är de underbara på konserter, uteställen, bio, spinningpass och när man simmmar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker det är svårt att hitta bra öronproppar dessa har varit ganska bra än så länge men jag har vaknat av Calles snarkningar en gång efter det här inlägget. jag har ett mål att hitta de bästa öronpropparna och jag är lite nyfiken på de här propparna också men de har fått lite dåliga recensioner. http://www.oronpropp.se/pluggerz-sleep.html. Men än så länge är jag nöjd med dom jag har och kommer inte gå tillbaka till skumgummi bara grejen att inte behöva trycka ihop proppen innan man stoppar in den i örat är så skönt bara lägga sig ner, trycka in den och sova.

      Radera